Клен сріблястий, Acer sacharinum

Acer sacharinum,  

Клен сріблястий

Код товару O-ARxS

> ВГ > 500

5155 грн

Додати у кошик  

Використання в дизайні

Красиве велике пейзажне дерево. Слабка деревина викликає занепокоєння. Найкраще садити його в місцях з бідним ґрунтом або з низьким рівнем вологості, де не можуть рости інші дерева.

Acer saccharinum, широко відомий як клен сріблястий, — це швидкозростаюче, дещо витончене дерево, яке раніше було дуже популярним у міському ландшафті для газонів і вулиць, але останнім часом дещо впало в немилість через схильність його слабко здерев’янілих кінцівок розщеплюватися під час сильного вітру. Напевно, в нашому кліматі жодне з інших дерев не може так швидко вирости до повного розміру як цей клен.

Походження

Східна і центральна частина Північної Америки.

Форма

Листопадне дерево з конусоподібною або округлою щільною кроною.

Розмір

Висота 15–25 м (до 30)  і ширина 10–22 м (до 25). Річний приріст у висоту може бути більще одного метра.

Кора та стовбур

Кора від сірого до коричнево-сірого. Стовбури та гілки дорослих дерев стають кошлатими, оскільки на корі з’являються довгі тонкі лусочки, які відшаровуються на кінцях.

Листя

Глибоке 5-лопатеве світло-зелене листя (до 15 см у поперечнику) має сріблястий нижній бік. Осінній колір зазвичай нічим не примітний. Сік дерев солодкий, але сиропи з нього значно поступаються сиропам з цукрового клена (Acer saccharum).

Цвітіння і плоди

Полігамні зеленувато-жовті квіти розпускаються в пучках ранньою весною (у березні) до розпускання листя. Квіти поступаються місцем парним крилаткам (до 5 см завдовжки), які дозрівають наприкінці весни.

Корені

Стрижнева коренева система. Бічні корені – поверхневі, добре розгалужені у верхніх шарах ґрунту, агресивні, руйнують пішохідні доріжки..

Освітлення і Ґрунт

Легко росте на середньому, середньому або вологому ґрунті на сонці або в півтіні. Віддає перевагу вологим ґрунтам, але виявляє дещо дивовижну толерантність до бідних сухих ґрунтів.

Морозостійкість

Витримує температуру до -40 ºС.

Обрізування та пересаджування

Обрізувати клен рекомендується навесні до початку руху соків. Пересаджування дерева переносять легко.

Проблеми

Сприйнятливий до вертицильозу, антракнозу та раку. Як і у багатьох швидкорослих дерев, клен сріблястий має слабкі крихкі гілки, які легко ламаються під час сильного вітру або коли взимку вони покриті льодом чи снігом. Неглибоке коріння може пошкодити сусідні тротуари.